Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Pooki - valoa heijastamaton majakka

Mahdotonta… Liian kallista… Saavutettava etu ei… Montako tämän tyylistä puheenvuoroa olemme saaneet kuulla ministerien tai muiden vastuunkantajien suusta viimeisen neljännesvuosisadan aikana? Olisi varmaan helpompi laskea ne muut. Sama sävy on myös Suomen hengellisen elämän tulevaisuudennäkymien kartoituksissa.  

Itseäni on viehättänyt suuresti Kylväjän väen asenne, kun sanotaan, että jokin maa on vaikea, kallis tai vaarallinen lähetyskohteena. Varsinkin jos sanotaan, että jonnekin on mahdotonta päästä tekemään lähetystyötä. Kohta joku kysyy: No miten me sinne pääsemme?!  

Toivon että ripaus tuota luovaa hulluutta tarttuu Kesäpäivien tekemisen yhteydessä myös meidän seurakuntaamme. Meillä on vahva ja tekevä seurakunta. Mutta kanssakäyminen toisten kanssa voi antaa lisää eväitä kaikille osapuolille, eikä into sammu ja uusia ideoita syntyy.  

Meillähän on juhlajulisteessa paikallinen maamerkki ja ylpeydenaihe: Taskun pooki. Perämeren valoisina kesäöinä valoa heijastamaton majakka on riittänyt ohjaamaan laivaliikennettä. Upeasti restauroituna, se toimii edelleen ja muistuttaa vanhan merenkulkukaupungin historiasta.  

Seurakunnalle karmeinta on, jos siitä tulee pooki – valoa heijastamaton majakka. Suokoon Taivaan Isä, että ensi kesäkuussa kaikki saisivat öljyä lamppuihinsa. Kotiin ja kotiseurakuntaan vietäväksi, jotta loistaisimme kaikki Sanan lamppuina.  


Petri Tervo 

Ei kommentteja: