Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Yhtä juhlaa!

- Lauri hei, onko kristittynä eläminen sinun mielestäsi yhtä juhlaa?
- Hei, Hanna. En nyt ihan niinkään sanoisi.
- Ai ei vai!
- Opiskeluaikana yksi opiskelukaveri sanoi aina, että elämä kristittynä on kuin ruusuilla tanssimista: välillä tosin tanssitaan terälehtien, välillä piikkien päällä. Mutta aina kuitenkin hyvä Herramme kulkee rinnalla.
- Asuin ja työskentelin Israelissa jonkin aikaa ja muistan miten mielenkiintoista oli elää läpi juutalaista juhlakalenteria. Hehän viettävät koko perheenä juhlia pitkään ja hartaasti monta päivää hyvän ruoan äärellä. Tai itseasiassa he eivät ole hartaita, vaan lähes kaikkiin juhliin kuuluu ilo ja riemu yhdessä muiden kanssa.
- Niinpä. Melankolisina suomalaisina joskus unohtuu, etteivät ilo ja usko sodi toisiaan vastaan. Iloitkaa aina Herrassa, kehottaa Paavali Filippiläiskirjeessä.
- Oli jännää tajuta, että suurin osa juutalaisten juhlista nousee Raamatusta ja ne perustuvat Jumalan käskyyn. Jumala itse käski kansaansa juhlimaan, pitämään hauskaa yhdessä ja syömään hyvin!
- Joo, on hyvä huomata, ettei Raamattu kehota meitä yrmyilemään ja kulkemaan aina synkän näköisenä paastoten. Juhlat kuuluvat elämään – myös uskonelämään!
- Kylväjässä puhumme lähetyselämästä. Elämäänhän kuuluu suru ja ilo, arki ja juhla. On aika mielenkiintoista, että sitten kerran Jumalan valtakunnassa ei ole enää itkua kuin korkeintaan ilosta, sillä siellä Raamatun mukaan vietetään juhlista iloisinta eli häitä!
- Usein kirkon historiassa puhutaan taistelevasta ja riemuitsevasta seurakunnasta. Me elämme taistelevan seurakunnan aikaa: synti vaikuttaa yhä maailmassa, paljon on itkunkin aihetta. Oma syntinen luonto kiusaa myös Jeesuksen omia. Taivaassa on toisin. Kun kaikki paha ja tuska on pyyhitty pois, ei jää mitään, mitä itkeä. Silloin riemulla ei ole rajoja ja juhla on loppumatonta.
- Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa ovat hyvä tilaisuus harjoitella yhdessä juhlimista. Evankeliumin leviäminen ympäri maailmaa jos mikä on aihe iloon! Ja Raamattuopistolla ruokakin on hyvää!
- Lämpimästi tervetuloa kaikki lähetyksen ja Raamatun ystävät niin läheltä kuin kaukaa. Olkoon yhteinen juhlamme esimakua siitä suuresta juhlasta, jolla ei ole loppua!

Ei kommentteja: