Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

torstai 11. kesäkuuta 2009

Tervetuloa Vihtiin!

Kaksi vuotta ja viisi vuosisataa sitten nimitettiin nykyisellä Luoteis-Uudellamaalla sijaitsevalle Vihdin seurakunnalle sen ensimmäinen kirkkoherra, Martti. Tuosta vuodesta 1507 lasketaan myös Vihdin kunnan ikä, ja vuonna 2007 vietettiinkin juhlavin menoin kunnan ja seurakunnan yhteistä syntymäpäivää. Kaikkiaan Vihti on erikoinen yhdistelmä perinteistä maalaismaisemaa, kauniita luontokohteita ja pääkaupunkiseudun nukkumalähiötä.

SEURAKUNTA PALVELEE MONIPUOLISESTI
”Vihdin seurakunta on Jumalan sanan ja pelastustekojen varassa elävä ja niistä iloitseva kastettujen yhteisö, joka toimii uskon, toivon ja rakkauden syntymiseksi ihmisten keskuudessa.” Näin kuuluu seurakuntamme toiminta-ajatus. Vihdin seurakuntaa voisi luonnehtia monipuolisen toiminnan seurakunnaksi. Työn painopistealueina ovat olleet jo monen vuoden ajan lapsi- ja perhetyö, diakoniatyö ja nuorisotyö. Lisäksi korostamme kirkollisten toimitusten hyvää hoitamista, monipuolista jumalanpalveluselämää ja kirkkomusiikin rikasta toteuttamista yhteisömme elämässä.

KESÄPÄIVÄT KAUNIISSA KIRKONKYLÄSSÄ
Lähetyksen kesäpäiviä vietetään kirkonkylässä, kunnan vanhassa hallinto- ja asuinkeskuksessa. Suurin osa vihtiläisistä asuu nykyisin päätaajama Nummelassa, ja kirkonkylä Hiidenveteen kuuluvan Kirkkojärven rannalla on säilynyt luonnonläheisenä ja kotoisana, kirkonmäen ympärille kauniisti levittyvänä kylänä. Järven rannalla sijaitsevat myös yli viisisataa vuotta vanhan Pyhän Birgitan kirkon rauniot. Kesäpäivien toimintapisteet ovat toistensa lähellä, joten pitkiä siirtymämatkoja ei ole tiedossa. Ainoastaan kirkko seisoo melko korkealla mäellä, mutta autolla pääsee tarvittaessa aivan kirkon viereen.

Vihdin kirkko toimii kesällä 2009 Tiekirkkona, ja on avoinna 7.6. – 16.8. sunnuntaista perjantaihin klo 10 – 18. Kirkossa on opas aukioloaikoina.

VIHTI PÄHKINÄNKUORESSA
Vihti on yli 27 000 asukkaan kunta, joka sijaitsee Luoteis-Uudellamaalla, noin 50 km päässä Helsingistä. Suurin taajama on Nummela, jossa asukkaita on n. 13 000. Kirkonkylässä asukkaita on n. 3700. www.vihti.fi

VIHDIN SEURAKUNTA PÄHKINÄNKUORESSA
Seurakunnassa on jäseniä noin 22 000 ja työntekijöitä seurakunnan palveluksessa on noin 70. Kirkkoherrana toimii Pekka Valkeapää. Jumalanpalvelusta vietetään viikoittain Vihdin kirkossa ja Nummelan kirkossa sekä kerran kuukaudessa Vihtijärven kappelissa. www.vihdinseurakunta.fi

KULKUYHTEYDET
www.matkahuolto.info
Henkilökohtainen asiakaspalvelu 0200-4000 (1,50 eur/min + pvm)
ma – la 7 – 21, su 8 – 21
Linja-autolla saapuessa kohdeasemana Vihdin kirkonkylä.
Pikavuoroissa pysäkkinä Vihdin tienhaara, pysäkiltä matkaa kirkonkylälle n. 1 km.
Kirkonkylän taksiasema p. 0100-4115

NÄHTÄVYYKSIÄ

MUSEOT
Vihdin museo
Pikkupappila, Kirkkoniementie 1, Vihti kk.
Niuhalan vanha kansakoulu, Evakkomuseo, vaihtuvien näyttelyiden tila.
Kirkkoniementie 4, Vihti kk

LUONNONNÄHTÄVYYDET
Nuuksion kansallispuisto.
Konianvuori hiidenkirnuineen Moksijärven rannalla.
Kokkokallio, näköala Hiidenvedelle.
Rokokallio Vihtijärvellä.
Vanjärven lintualue ja lintutorni.
Pääkslahden luontopolku, johdattaa ulkoilijat noin kolmen kilometrin mittaisella reitillä ainutlaatuiseen vihtiläiseen luontoon; havumetsään, kallioille ja järvimaisemaan. Luontopolun reittikartta ladattavissa www.vihti.fi >> Kohderyhmät >> Matkailijat >> Nähtävyydet

Tiedot kokosi: Heikki Nieminen

1 kommentti:

Myllyniemi KYLVÄJÄSTÄ kirjoitti...

Luontonähtävyyksiä siis on vaikka kuinka ja paljon! Itse en juhlien aikana ehdi, mutta sen jälkeen kyllä. Vihti on mukavan lähellä Helsinkiä, joten ei vaadi suurta ponnistusta lähteä myöhemminkin.