Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

torstai 13. lokakuuta 2016

Vilkku vasempaanRaahen seurakunnan lähetystyön kappalainen Petri Tervo kutsuu ensi kesän Lähetyksen kesäpäiville Raaheen:


VILKKU VASEMPAAN

”Sinä olet Raahen seurakunnasta. Ja teillä on ensi kesänä Lähetyksen kesäpäivät. Taitaa olla meidän väelle vähän kaukana. Itse olen monta kertaa ajanut Raahen ohi Lappiin mennessä…” Tämmöisiä jutteli eräs veli viime kesänä Porissa. Raahe tiedetään nimenä. Jääkiekkoa seuraavat tuntevat meiltä lähteneitä pelaajia, PattU pesäpallokansan tiedossa ja terästehdas. Mutta meille on erinomaisen helppo tulla. Kaupunki 8-tien varressa. Kolme varttia Oulun lentokentältä. Junalla Vihantiin. Eikä nelostieltäkään hankala ole tulla: Nokka kohti pohjoista ja vilkku vasempaan, kun viitassa lukee Raahe. Pohjoisesta tulevat osaavatkin oikealle kaartaa.

YKSI SEURAKUNTA, 7 KIRKKOA

Ensi kesänä saavut seurakuntaan, joka on vanha ja nuori. Teknisesti nykyinen Raahen seurakunta on 10 vuotta vanha, mutta Salon emäseurakunta on perustettu jo 1320-luvulla. Sen keskuksena oli nykyinen Raahen Saloisten kaupunginosa. Nyt on siis tavallaan palattu ajassa taaksepäin kun seurakuntia on uudelleen yhdistetty. Pitäjähenkeä ja ylpeyttä omista kirkoista tietysti piisaa. Mutta myös halua huolehtia siitä, ettei evankeliumin ääni ainakaan hiljene kotiseudullamme. Mieluummin niin, että kun meitä on nyt isompi saki, niin jospa äänikin olisi kovempi.

Hengellisesti alueemme on juurevaa Pohjois-Pohjanmaata, jonka kirkollisuutta voisi luonnehtia herätysliikkeiden värittämäksi, enempi perinteiseksi kristillisyydeksi. Osasta seurakuntataloistamme löytyy viisi eri laulukirjaa, tuoreimpana Viisikielinen.

RUKOILEMME EDELLEEN

”Niinhän se käy, kun meillä kotona ei ikinä rukkoilla”. Näin lakonisesti voi vain 5-vuotias todeta vastoinkäymisten edessä. Mutta sanoista voi myös kasvaa jotakin. Nimittäin Raahelainen perimätieto pitää noita pikkupojan sanoja seurakuntamme lähetysompeluseuratoiminnan liikkeellepanijana. Vaikka varmoja päivämääriä ei enää löydykään, niin Raahen Merimies- ja Pakanalähetyspiiri voi laskea nyt alkaneen 140. toimintavuoden. Edelleen vanhalla nimellä. Pattijoella, Vihannissa ja muuallakin on omat lähetyspiirinsä. Kohta jo uskallamme väittää, että lähetyksellä rupiaa olemaan perinteitä seudullamme.

Muutoinkin rakkaus lähetykseen on ollut erottamaton osa aluettamme. Olen yrittänyt laskea nykyisiä ja entisiä lähettejämme, mutta aina joku sanoo: mutta entäs hän täällähän sekin on syntynyt… Mutta kotimaahan palanneissa seurakunnassa vielä näkyviä on ainakin 50-, 60-, 70- ja 90-luvuilla kentällä olleita. Seurakunnan työntekijöiden taustalta löytyy Kamerunia, Senegalia, Etiopiaa. Ja juuri nyt. Ainakin Etu-Aasiassa, Kaukasuksella, Saksassa ja Tansaniassa on meiltä lähteneitä. Usean sukupolven ajan on ollut lähettäjiä ja lähtijöitä. Suuri ilonaihe ensikesälle on se, että jos Luoja suo, kaksi raahelaista siunataan lähetystyöhön kotikirkossaan.

Tervetuloa Lähetyksen kesäpäiville Raaheen!

Petri Tervo
Lähetystyön kappalainen


Ei kommentteja: