Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipään puhe lähetystyöntekijöiden matkaan siunaamisessa 18.6.2016Rakkaat työtoverit,
Apostoli Paavali kirjoittaa 1. Korinttilaiskirjeen 15. luvussa: ”Kun kylvät, et kylvä tulevaa kasvia, vaan pelkän siemenen, vehnänjyvän tai jonkun muun kasvin siemenen. Mutta Jumala antaa sille sellaisen varren kuin hän on nähnyt hyväksi, jokaiselle siemenelle sellaisen kuin sille kuuluu”.

Siinä te seisotte, tietämättä paljoakaan, mitä edessä taas on. Tätä hetkeä valmistellessani mielessäni on ollut yksi teistä. Muutama vuosi sitten sait työalueellesi viisi kuukautta matkalla olleen pääsiäiskortin. Kirjoitit tuolloin: ”Siinä oli juuri niitä tuntemuksia, joita olen pyöritellyt täällä mielessäni”. Kortissa oli rukous: ”Herra Jeesus, Ylösnoussut. Sinä pyydät minua vehnäjyvän tielle. Tässä olen. Kylvä minut, sirottele minut. Opeta minulle oikeaa elämän säilyttämistä, yhteisen elämän säilyttämistä, sen enentämistä toisille. Ei menehtymistä mielettömällä tavalla, ei katkeraa raadantaa. Ei sulkeutumista, vaan siemenesi hajoamista sinun tahtosi tavalla”.

Herramme on vastannut rukoukseesi. Hän on säilyttänyt yhteisen elämän ja enentänyt sen toisille. Teitä on nyt neljä tässä alttarilla, kokonainen perhe: ”Kun kylvät, et kylvä tulevaa kasvia, vaan pelkän siemenen.”

Eri tavoin teistä tänään matkaan siunattavista jokainen voi liittyä lähetyselämän suureen salaisuuteen: ”Jumala antaa siemenelle sellaisen varren kuin hän on nähnyt hyväksi”.

Järjestöllämme on nimenä rohkeasti ja samalla salatusti Jeesus. Joku voisi sanoa, että on suuruudenhullua järjestön ottaa käyttöönsä Jeesuksen nimi, Kylväjä. Usein saamme muistuttaa, että kyseessä ei ole kylväjät. Tosin tunnemme termin ”tehdä kylväjät” - mikä tarkoittaa kokouksen pitkittämistä yli sovitun.

Viittaus Jeesukseen on kätketty, mutta ei vertauskuva. Ilman häntä ei ole mitään lähetyselämää. Mutta hänessä teillä todellakin on kaikki, mitä tarvitsette tähän ja tulevaan. Hänen elämänsä, lähetyselämänsä, yhdistää meidät toisiimme ja Elämän antajaan:  
”Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän” (Room.15:18).

Etenemme kohti suurta sadonkorjuuta, vääjäämättä. ”Maa tuottaa sadon aivan itsestään, ensin korren, sitten tähkän, sitten täyden hyvän tähkään. Ja heti kun sato on kypsynyt, hän lähettää sirppinsä, sillä korjuun aika on tullut” (Mark.4:28-29).

Siemenestä ei voi tulla muuta kuin juuri se kasvi, jonka siemen se on. Riittää, että on osallinen Elämästä.

Hyvä lähettävä seurakunta,
Kuten tiedämme, Jeesus ei ole vain Kylväjä. Hän on myös Leipä, Elämän Leipä. Emmehän luule, että voimme jäädä katseella seuraamaan matkaa siemenestä leiväksi? Meille nämä siemenet ovat kutsu työhön ja vaivannäköön. Sitä lähettäminen on. Pellot on kynnettävä ja kitkettävä, lannoitteetkin maksavat. Kuivuus, raesateet, heinäsirkat ja tuholaiset vaanivat. Ottakaa ilolla ja innolla, kestävinä vastaan edessänne oleva viljely- ja varjelutyö rukouksin, suin, sydämin ja kätten töin ja uhrein.

”Joka tuulta tarkkaa ei saa kylvetyksi, joka pilviä pälyy, ei ehdi leikata”. Pääsiäskortin rukous sopii niin lähtijöille kuin lähettäjille: ”Vapahtaja, opeta meille yhteisen elämän säilyttämistä, sen enentämistä toisille. Ei menehtymistä mielettömällä tavalla, ei katkeraa raadantaa. Ei sulkeutumista, vaan siemenesi hajoamista sinun tahtosi tavalla - Elämäksi maailmalle."

Ei kommentteja: