Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Leena-Sisko Vanhatalo valmistelee Lähetyksen kesäpäivien ruokailuja Kuka olet ja miten tulit mukaan Lähetyksen kesäpäivien vapaaehtoistehtäviin?
Olen Leena-Sisko Vanhatalo Merikarvialta. Kun kuulin, että Lähetyksen kesäpäivät ovat Porissa, lähetin viestiä, että voin tulla tekemään jotain keittiön puolelle. Lopulta huomasin olevani vastaamassa ruokailun kokonaissuunnittelusta!

Miten lähetystyö ja Kylväjä järjestönä ovat tulleet sinulle tutuiksi?
Ensimmäiset kokemukset lähetystyöstä ovat ajalta, jolloin porilaiset Maija ja Jaakko Mäkelä olivat lähetystyössä Thaimaassa. Erityisesti muistan heille lähetetyt joulupaketit: lakritsaa ja kovaa leipää. Kylväjään olen tutustunut oman seurakunnan lähetystoiminnan kautta. Myöhemmin toinen tyttäristäni on perheineen ollut järjestön työssä. Kävin myös heitä tapaamassa työkohteessaan. Merikarvialla ollut myös mahdollisuus saada Kylväjästä vierailijoita seurakuntamme tilaisuuksiin.


Onko lähetystyö sinusta tärkeää? Miksi?
Lähetystyö on osa elämääni, aika vahva ”harrastus”. Innostuksen pohjalla on yksinkertaisesti Jeesuksen antama lähetyskäsky.

Mikä saa sinut antamaan osaamistasi ja vapaa-aikaasi vapaaehtoistyöhön ja nyt Lähetyksen kesäpäivien rakentamiseen?
Vapaaehtoistyö on pitkään kuulunut elämääni muidenkin yhteyksien kautta.  Tässä elämänvaiheessa on enemmän aikaa toimia kodin ulkopuolella. Oman ammattipohjan kautta kai innostuin Lähetyksen kesäpäivien rakentamisesta. Mielenkiintoista nähdä, miten kaikki rakentuu muutaman päivän tapahtumaksi.

Vastaat keittiötiimistä. Mitä teette ja mikä merkitys tiimillänne on tapahtuman rakentumisen kannalta?
Olen iloinen kolmen naisen tiimistämme! Olemme aikatauluttaneet asioita, suunnitelleet mitä tarjoillaan ja missä, laskeneet vapaaehtoisten tarvetta. Tutustuimme Kuninkaanhaan koulun keittiöön ja muihinkin tapahtumapaikkoihin; olosuhteet ovat hyvät. Yhteistyö ja joustavuus kesäpäivien muita osia suunnittelevien kanssa on tärkeää.

Mitä vapaaehtoistyö antaa sinulle? Suositteletko? Miksi?
Suosittelen! Vapaaehtoistyö virkistää ja tuo vaihtelua elämään. Joskus se väsyttää ja rasittaa ja sitten taas avautuu uudella tavalla. Se on antamista ja saamista. Vapaaehtoistyö tuo uusia ihmissuhteita ja ystäviä.

Mihin tehtäviin voivat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet tulla mukaan kesäpäivillä?
Ruokailuryhmä kutsuu ja perehdyttää talkoolaisia keittiöön ruoanvalmistukseen, ruokasalityöskentelyyn, astiahuoltoon, kahvilatoimintaan, lettujen ja makkaran paistoon ym.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu talkoolaiseksi!

Ei kommentteja: